“Hygiëne is heel belangrijk in de thuiszorg”

Nieuws

Vraagteken zon

Rezisto Zomerweken

Het Kwaliteitsnetwerk Infectiepreventie Langdurige Zorg (KNIP-LZ) gaat in de komende maanden de normen uitwerken waarmee we de organisatie van de infectiepreventie in instellingen kunnen toetsen. Dit doet het netwerk in de Rezisto Zomerweken.

farm-animals-1527039_960_720

Zoönosen in het vizier

Op 6 juli presenteerde de expertgroep zoönosen in opdracht van het ministerie van LNV en VWS een rapport over de risico’s op het ontstaan en voorkomen van bekende en nieuwe zoönosen.

Opname ambassadeursfilm

Op pad met dierenarts Caroline Huetink

Caroline Huetink is één van de ambassadeurs van Rezisto. Als dierenarts zet zij zich in voor gepast gebruik van antibiotica. […]

Antibioticagebruik bij landbouwhuisdieren

Antibiotica gebruik bij landbouwhuisdieren sinds 2009 met 69% gedaald

Het jaarlijkse rapport van de Stichting Diergeneesmiddelenautoriteit (SDa) laat zien dat in 2020 het antibioticumgebruik in de pluimvee-, rundvee- en […]

SaMeDi gaat door met webinar “Er heeft iemand in de wachtkamer gebraakt”

SaMeDi gaat door met webinar “Er heeft iemand in de wachtkamer gebraakt”

Banner even voorstellen Marieke Hiakame

Even voorstellen: Marieke Hiakame

Ik ben Marieke Hiakame. Sinds begin 2018 werkzaam als specialist ouderengeneeskunde bij Vitalis te Eindhoven. Sinds enkele maanden ben ik lid van het regionaal coördinatie team van Rezisto.

Nieuws-webinar-2

Webinar ‘antibiotica-allergie, of toch niet?”

Op donderdag 10 juni organiseren wij een webinar over antibiotica allergieën voor iedereen die antibiotica voorschrijft. Een aanzienlijk aantal patiënten […]

Checks

Aanmelden voor antibioticamodule SNIV

Gepast antibioticagebruik (het juiste middel, alleen als het nodig is) is noodzakelijk om het ontstaan van resistente bacteriën te voorkomen.

Kwaliteitsnetwerk-infectieziekten-verpleeghuizen

Kwaliteitsnetwerk infectiepreventie verpleeghuizen

Werk jij in de langdurige zorg en vind je dat de infectiepreventie beter kan? Dan is het kwaliteitsnetwerk misschien wel iets voor jou.

Nieuws-webinar-2

‘Er heeft iemand in de wachtkamer gebraakt’

Woensdag 3 maart vond het webinar ‘Er heeft iemand in de wachtkamer gebraakt’ plaats. De deelname van dierenartsen, huisartsen en deskundigen infectiepreventie zorgde voor een levendige en leerzame interactie.