25 mei 2023: Webinar: ‘’Handschoengebruik verminderen en tóch infectiepreventie verbeteren”

WIST JE DAT | Door te kiezen voor lichtere wegwerphandschoenen er naar verwachting tot wel 5% van het totale jaarlijkse medisch plastic afval van zorginstellingen bespaard kan worden? 

Rezisto - infectiepreventieweek - preventiemaatregelen

Uit onderzoek van Health Care Without Harm onder 21 verschillende zorginstellingen in Europa blijkt dat wegwerphandschoenen het grootste volume vormen binnen het medisch plastic afval van veel zorginstellingen. Daarnaast zitten er significante verschillen in het gewicht van de handschoenen, ondanks dat ze dezelfde maat hebben en van hetzelfde materiaal en kwaliteit zijn. Door te kiezen voor lichtere handschoenen kan bespaard worden op de hoeveelheid medisch plastic afval, met behoud van dezelfde kwaliteit en naleving van wettelijke normen. 

Wil je meer weten over het juist gebruik van handschoenen in relatie tot duurzaamheid? Volg dan het gratis webinar “Handschoengebruik verminderen en tóch infectiepreventie verbeteren” op donderdag 25 mei van 15.30-16.30 uur. Dit webinar wordt georganiseerd tijdens de infectiepreventieweek. Meer informatie en aanmelden: https://infectiepreventieweek.nl/donderdag/ Hier vind je ook het volledige onderzoek van Health Care Without Harm.  

Enquire now

If you want to get a free consultation without any obligations, fill in the form below and we'll get in touch with you.