Even voorstellen: An-Emmie Nieman

Rezisto An-Emmie

Graag stel ik mijzelf aan jullie voor. Mijn naam is An-Emmie Nieman en sinds maart 2022 ben ik werkzaam als arts-microbioloog in het Jeroen Bosch Ziekenhuis en Bernhoven Ziekenhuis. Hiervoor heb ik 7,5 jaar in het Elisabeth-Tweesteden ziekenhuis gewerkt. Ik heb veel ervaring opgedaan op het gebied van antibioticumadviezen en resistentie van micro-organismen.

Rezisto An-Emmie

Als arts-microbioloog ben ik dagelijks bezig met antibioticumadviezen en resistentie van micro-organismen. Ik zet me graag in om de kwaliteit van antibioticagebruik te verbeteren en ben dan ook lid van het A-team binnen het ziekenhuis. Mijn expertise komt niet alleen van pas in het ziekenhuis, maar ook in de eerste lijn. Samen met Dre Bartels, huisarts, heb ik de afgelopen maanden hard gewerkt aan een DTO (diagnostisch toets overleg) over urineweginfecties. Hierbij staan we voor de uitdaging om de diagnose en behandeling van urineweginfecties nog beter af te stemmen tussen huisartsen en het ziekenhuis.

In de eerste helft van 2023 testen we het programma in verschillende groepen in de regio. In de tweede helft van 2023 komt het DTO beschikbaar voor alle groepen in Noord-Brabant.

Enquire now

If you want to get a free consultation without any obligations, fill in the form below and we'll get in touch with you.