Infectiepreventie audit app: in september ook voor verpleeghuizen

Rezisto - Hygiene verpleeghuizen. Bron: Zorg voor beter.
Rezisto - Hygiene verpleeghuizen. Bron: Zorg voor beter.
Bron: Zorg voor beter.

 

In september worden infectiepreventie audits voor verpleeghuizen toegevoegd aan de infectiepreventie audit app (IPA). Om deze audits te introduceren organiseren we op 26 september een webinar.

De audits bevatten vragenlijsten over verschillende thema’s waarmee kwaliteitsmedewerkers of aandachtsvelders zelf in de organisatie periodieke audits uit kunnen voeren.

De eerste modules die beschikbaar komen zijn handhygiëne, persoonlijke hygiëne van medewerkers en gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. Er volgen later nog audits voor diverse andere thema’s zoals bijvoorbeeld isolatie, reiniging en desinfectie en wondzorg.

Door regelmatig te auditen kan de uitvoering van infectiepreventie op afdelingen gevolgd worden. De audits brengen verbeterpunten in beeld, laten de resultaten van verbeteracties zien en maken het mogelijk om de resultaten van verschillende afdelingen te vergelijken. Dit helpt bij het uitwisselen van goede werkwijzen. Zo ondersteunt regelmatig auditen de borging van infectiepreventie en helpt het onnodige infecties voorkomen.

Alvast aanmelden om op de hoogte te blijven? Mail dan naar contact@rezisto.nl

Enquire now

If you want to get a free consultation without any obligations, fill in the form below and we'll get in touch with you.