Terugblik Infectiepreventieweek 2023

Rezisto - terugblik infectiepreventieweek 2023a

Op 24 mei vond het Webinar plaats ABR Late Night – Infectiepreventie in je praktijk plaats. Dit webinar was speciaal gemaakt voor de infectiepreventieweek. De doelgroep waren huisartsen, verloskundigen, doktersassistenten, deskundigen Infectiepreventie en andere geïnteresseerden in dit onderwerp.

De centrale vraag tijdens het rondetafelgesprek van de host aan de tafelgasten was: zijn de regels die zijn opgeschreven in de NHG-richtlijn overdreven of toch van meerwaarde?

Rezisto - terugblik infectiepreventieweek 2023a

De host Thera Habben Janssen begon met het vragen aan Deskundige Infectiepreventie tafelgast Nico Bartels hoe Reiniging en Desinfectie er in de praktijk uit hoort te zien. De discussie ontstond of het beter is om weerstand op te bouwen of ziekte te voorkomen en of de kijk op infectiepreventie veranderd is door de coronapandemie. De concrete vraag werd gesteld aan alle deelnemers in de poll: hoe begroet jij je patiënten anno 2023? 

Tafelgast Masja Loogman, huisarts en schrijver van de NHG-richtlijn, legde uit hoe deze richtlijn tot stand is gekomen en samen met Leonie Welling, verloskundige en docent aan de hogeschool Rotterdam discussieerden ze over wat in de praktijk wel of niet zinvol is.

Doktersassistente Karin Maas legde uit hoe zij in de praktijk omgaan met Reiniging en Desinfectie en Sterilisatie, en bekeek samen met Nico Bartels welke middelen ze zouden kunnen gebruiken waarvoor, wat de knelpunten zijn en concrete tips voor implementatie.

De boodschap was om goede afspraken met elkaar te maken over Reiniging en Desinfectie in de praktijk. Begin klein, maak een stappenplan en kom er regelmatig op terug met elkaar. Durf elkaar aan te spreken op het nakomen van afspraken.

Wil je het webinar terugkijken? Dat kan, kijk dan hier.

Het webinar is een geaccrediteerde E-learning, lees hier meer daarover.

Enquire now

If you want to get a free consultation without any obligations, fill in the form below and we'll get in touch with you.