25 april 2023 – SaMeDi bijeenkomst

Rezisto SaMeDi bijeenkomst

Huisartsen, dierenartsen en analisten op bezoek bij Microvida

 

Rezisto SaMeDi bijeenkomst

Op dinsdagavond 25 april vond er weer een interessante SaMeDi bijeenkomst plaats. Huisartsen, dierenartsen en analisten uit de regio Hilvarenbeek-Diessen werden uitgenodigd om een kijkje te nemen in het Laboratorium van Microvida locatie Elizabeth Tweesteden Ziekenhuis in Tilburg. En wat een opkomst was er! Maar liefst 18 personen uit de sector waren aanwezig.

De avond werd verzorgd door Joep Stohr, arts-microbioloog uit ons Regionaal Coördinatie Team. Na een warm ontvangst kregen de aanwezigen een enerverende presentatie over het onderzoek en de diagnostiek van antibioticaresistentie en infectiepreventie. Het was interessant om te zien hoe dit onderzoek wordt uitgevoerd en wat er bij het vaststellen van antibioticaresistentie komt kijken.

Na de presentatie kregen de aanwezigen een rondleiding door het laboratorium en kregen een beeld van de achterliggende technologie. Dit was voor velen een unieke ervaring en gaf een beter beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat.

De avond werd afgesloten met een gezellige borrel en hapjes. De aanwezigen hadden de gelegenheid om na te praten en contacten te leggen met collega’s uit de sector.

Al met al was het een geslaagde avond. We kijken uit naar de volgende SaMeDi bijeenkomst!

Enquire now

If you want to get a free consultation without any obligations, fill in the form below and we'll get in touch with you.