Bezoek VWS aan Rezisto succes!

Bezoek VWS aan Rezisto

Op donderdag 21 juli brachten Stan Dekker en Koen Peijnenborg, directielid en beleidsadviseur bij de directie curatieve zorg van het ministerie van VWS, een werkbezoek aan Rezisto.

Annemieke Bloem legde uit wat antibioticaresistentie nu eigenlijk is en wat voor gezondheidsrisico’s dit met zich mee brengt. Op het medisch microbiologisch laboratorium hebben de gasten met eigen ogen resistente bacteriën kunnen zien.

Ina Willemsen en Hetty Waterreus van de werkgroep KNIP-LZ gaven een toelichting op hoe de verpleeghuizen werken aan het meten en verbeteren van de organisatie van hun infectiepreventie.

Lenneke Fleerakkers gaf een toelichting op de manier waarop Rezisto met het FTO ‘gepast gebruik antibiotica’ huisartsen helpt om inzicht te krijgen in hun eigen voorschrijfgedrag. En vanuit de ziekenhuizen is een toelichting gegeven op het auditprogramma infectiepreventie.

De bevlogenheid van deze professionals uit het netwerk en de manier waarop Rezisto via ‘meten is weten’ werkt aan de aanpak van antibioticaresistentie in Noord-Brabant stelden de bezoekers erg op prijs.

Enquire now

If you want to get a free consultation without any obligations, fill in the form below and we'll get in touch with you.