“We schrijven in onze praktijk gericht én bewust antibiotica voor”

– Caroline Huetink, ambassadeur en veearts –

Wat kun jij doen?

Wat kan ik nu eigenlijk doen aan antimicrobiële resistentie? Voor de mensen die zich dat afvragen, presenteren wij met trots ons magazine. Hierin vind je onder andere activiteiten die Rezisto organiseert met en voor zorgprofessionals in Noord-Brabant. 

Veilige zorg

Van dit aanbod kan je gebruikmaken om de zorg voor jouw patiënten of cliënten veilig te houden. Infectiepreventie en de aanpak van antimicrobiële resistentie gaan over veilige zorg. Veilige zorg organiseren we samen. Want ziekteverwekkers laten zich niet tegenhouden door de muur van een verpleeghuis of een deur van een huisartsenpraktijk. 

Veel kennis

Gelukkig is er in Noord-Brabant veel kennis beschikbaar over antimicrobiële resistentie en infectiepreventie. Rezisto zet zich in om die kennis en ervaring breed in de provincie te verspreiden. Gebruik als zorgprofessional deze kennis in je dagelijkse praktijk. Daar worden patiënten en cliënten letterlijk en figuurlijk beter van. 

Gezamenlijke aanpak

Binnen Rezisto werken alle betrokken zorgprofessionals en bestuurders aan het voorkomen van vermijdbare sterfte door infecties met al dan niet resistente ziekteverwekkers. Voor een gezamenlijke aanpak is vertrouwen nodig, de wil om te blijven leren en nieuwsgierigheid naar elkaars organisaties en werkwijzen. 

Word actief binnen Rezisto

Met dit magazine informeren en inspireren we je en nodigen we je uit om actief te worden binnen Rezisto. Want antimicrobiële resistentie bestrijden we juist nu, voor later!

Veel leesplezier!

Thera Habben Jansen

Netwerkcoördinator

Rezisto - Thera Habben Jansen

Jaarmagazine 2023

In ons jaarmagazine vind je de laatste ontwikkelingen, inzichten en welke projecten we in 2023 draaien. Met de kennis en informatie uit ons magazine kun jij het verschil maken in de zorg voor jouw patiënten.

Als zorgprofessional heb je een unieke kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan de strijd tegen antimicrobiële resistentie en infectiepreventie. We kunnen het niet alleen en hebben jou nodig. Denk en doe met ons mee.