30 mei 2022: Thema-avond ‘vogelgriep als potentiële zoönose’

Vogelgriep

Vogelgriep

Op maandag 30 mei 2022 vindt de eerste SaMeDi Thema-avond plaats sinds lange tijd.

Door Covid konden er geen fysieke bijeenkomsten plaatsvinden. En dat is nu juist waar dierenartsen en huisartsen behoefte aan blijken te hebben. Bij elkaar en met elkaar uitwisselen over een thema dat beide beroepsgroepen raakt. Dit is niet nieuw, het werd al langer gedaan onder begeleiding van het ZLTO.

Met 9 netwerken (zogenaamde kartrekkers) in Noord-Brabant is de opzet in 2018 door ZLTO bedacht. In 2021 heeft Rezisto de begeleiding overgenomen van het ZLTO. En nu dus de aftrap!

De avond vindt plaats in Diessen bij kartrekker dierenarts Maarten van den Berg, in samenwerking met kartrekker huisarts Astrid Plasschaert uit Hilvarenbeek. Onderwerp is vogelgriep als potentiële zoönose. Nico Bartels, Deskundige Infectiepreventie van GGD Gelderland Zuid, zal een presentatie geven over de opvolging van een vogelgriep casus vanuit de GGD. Maarten van den Berg zal zelf iets over vogelgriep vertellen vanuit zijn ervaring als dierenarts. Rozan van Rossum is dagvoorzitter vanuit Rezisto.

Er is gelegenheid om te netwerken terwijl er thee, koffie of een glaasje wordt gedronken.

Er hebben zich 18 deelnemers aangemeld.

De komende tijd is het de bedoeling dat er meer van dit soort bijeenkomsten worden georganiseerd, verspreid over de regio.

Enquire now

If you want to get a free consultation without any obligations, fill in the form below and we'll get in touch with you.