Terugkijken themamiddag infectiepreventie 6 april 2022

Wat een geslaagde middag was het! Er waren ruim 100 deelnemers uit de VVT, gehandicaptenzorg en de GGZ.

Het plenaire deel leverde goede interactie op. In het eerste deel werden scènes gespeeld waarin inhoudelijke infectiepreventiesituaties aan de orde kwamen. Maar ook hoe je hierover interactie hebt met je collega’s. Hoe spreek je je collega’s bijvoorbeeld aan op het niet naleven van de richtlijnen (horloges en ringen dragen, dat soort dingen).

Leuk is dat deelnemers hier heel divers op reageerden. De één vond het dilemma best herkenbaar (we werken veel met zzp’ers en als ik zeg dat ze hun ring niet om mogen, gaan ze gewoon naar een ander) tot de aanpak ‘het zijn professionals, dit moeten ze gewoon doen’.

In de deelsessies is er per sector (verpleeghuizen, thuiszorg, gehandicaptenzorg, ggz) verder op de inhoud ingegaan. De sprekers deden dat ieder op hun eigen manier vanuit hun ervaring in de sector.

Uit de evaluatie bleek dat het initiatief, de locatie en het thema op prijs zijn gesteld. De inhoud werd door meerdere deelnemers positief geëvalueerd, terwijl anderen aangaven behoefte hebben aan meer verdieping.

In deze bijeenkomst hebben we het echt over de basis gehad. Voor mensen die bijvoorbeeld al aandachtsvelder infectiepreventie zijn in hun eigen organisatie was deze informatie (als het goed is) dan ook al bekend.

We gaan kijken of we voor een volgende bijeenkomst of wellicht een webinar voor deze doelgroep een programma in elkaar zetten dat niet zozeer de basis van infectiepreventie behandeld maar wat dieper in gaat op antibiotica resistentie. Zo kunnen we ook in die behoefte voorzien.

Enquire now

If you want to get a free consultation without any obligations, fill in the form below and we'll get in touch with you.