Kwaliteitsnetwerk infectiepreventie verpleeghuizen

Werk jij in de langdurige zorg en vind je dat de infectiepreventie beter kan? Dan is het kwaliteitsnetwerk misschien wel iets voor jou.

Rezisto wil meer aandacht voor de infectiepreventie in de langdurige zorg. Dit doen we onder andere via het kwaliteitsnetwerk infectiepreventie verpleeghuizen. Hier wordt de vraag naar infectiepreventie door verpleeghuizen, en het aanbod infectiepreventie door Deskundigen Infectiepreventie, bij elkaar gebracht. Zo verhogen wij met elkaar de kwaliteit van onze zorg en bevorderen we de onderlinge kennisdeling.

Doelen van het kwaliteitsnetwerk

  • Kwaliteitsverbetering door het gezamenlijk opstellen van een ”veldnorm”, met minimaal 3 kwaliteitsniveaus, en een toetsingskader (auditmethode)
  • Kennisdeling door het uitvoeren van de toetsing
  • Kennisdeling van de bevindingen binnen een netwerkstructuur
  • Scholing van Deskundigen Infectiepreventie en Infectiepreventie aandachtsvelders in het uitvoeren van de toetsing.

Jouw inbreng is belangrijk!

Voor het opstellen van de veldnorm is de inbreng vanuit de langdurige zorg hard nodig. Door deel te namen aan het project heb je invloed op de ontwikkeling van de norm. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om kennis uit te wisselen met andere organisaties. Voor verpleegkundigen en Specialisten Ouderengeneeskunde wordt accreditatie aangevraagd voor deze activiteit.

Deelname

Geef jezelf en jouw organisatie op via contact@rezisto.nl en we houden je op de hoogte van alle ontwikkelingen en de startdatum. Middels digitale sessies kun je meepraten over verschillende infectiepreventie onderwerpen. Denk bijvoorbeeld aan: handhygiëne; schoonmaak; scholing; audits, uitbraakmanagement.

Tijdbesteding

De digitale sessies duren maximaal 1 uur. Je kunt deelnemen aan alle onderwerpen, maar je kunt ook een keuze maken. Het is verstandig om je vooraf een beetje te verdiepen in het onderwerp. Houd rekening met circa 4 uur per maand.

Bekijk hier het filmpje waarin partners vertellen waarom infectiepreventie zo belangrijk is.

Enquire now

If you want to get a free consultation without any obligations, fill in the form below and we'll get in touch with you.