Infectiepreventieweek 2021 – 1 tot en met 5 november

Het afgelopen jaar is nog duidelijker geworden wat het belang van goede infectiepreventie is, door de wereldwijde pandemie van COVID-19. Het wordt daardoor steeds belangrijker om infectiepreventie onder de aandacht te brengen, en te houden.

Ook als regionaal zorgnetwerk willen we onze partners hierbij blijven ondersteunen op het gebied van infectiepreventie. We organiseren dit jaar een infectiepreventieweek van 1 november tot en met 5 november. Hierbij geven wij de aftrap voor organisaties om de komende periode nog meer aandacht te geven aan infectiepreventie. Hiervoor is een infectiepreventieweek-toolkit ontwikkeld met onder andere informatieve posters, Teams-achtergronden en andere digitale materialen die je kunt inzetten. Je kunt de toolkit hier downloaden. Landelijk is een digitale actiepagina gecreëerd waarbij zorgorganisaties gebruik kunnen maken van activiteiten, kennisdeling en nuttige tips. Ook kun je je via deze website www.infectiepreventieweek.nl aanmelden voor de verschillende activiteiten. De toolkit ontwikkeld vanuit Rezisto met daarin onze ambassadeurs is te vinden op deze pagina.

Activiteitenprogramma infectiepreventieweek:

Maandag: thema ‘Basishygiëne’

Dinsdag: thema ‘Uitbraakmanagement’

Woensdag: thema ‘Reiniging en desinfectie’

Donderdag: thema ‘Isolatie’

Vrijdag: thema ‘Gedragsverandering’

Van maandag tot en met vrijdag kun je meedoen met je team met de infectionary challenge. Meer informatie over het spel, de prijzen en hoe je je kunt aanmelden vind je hier.

Ook kun je deelnemen aan de infectiepreventiequiz, deze kun je op ieder moment invullen. Je maakt ook kans op leuke prijzen, meer informatie over de quiz vind je hier.

 

Hoewel we de activiteiten allemaal in de eerste week van november lanceren kunnen sommige activiteiten ook op een later moment gedaan worden. Alle informatie is terug te vinden op de website www.infectiepreventieweek.nl.

Via onze social media kanalen houden we je op de hoogte van de thema’s en georganiseerde activiteiten. Volg ons op Twitter en LinkedIn.

 

Enquire now

If you want to get a free consultation without any obligations, fill in the form below and we'll get in touch with you.