Hygiëne-en infectiepreventie in de huisartsenpraktijk (HIP in HAP); meer dan alleen handen wassen!

HIP in de HAP

Hygiëne-audits en implementatiegidsen voor huisartsenpraktijken: hiervoor zijn we op zoek naar huisartsenpraktijken die kosteloos mee willen doen! Meld uw praktijk snel aan!

Wat houdt het project in?
In totaal worden vanaf medio juli 2022 tot maart 2023 30 audits kosteloos aangeboden aan huisartsenpraktijken in de regio Brabant en Gelderland (een samenwerkingsproject van de zorgnetwerken Rezisto en GAIN). Tijdens deze audit wordt de NHG-richtlijn infectiepreventie in de huisartsen- en verloskundigenpraktijk getoetst door een deskundige infectiepreventie. Daarnaast worden implementatiegidsen aangeboden met tips en leuke producten zoals: presentaties, werkplekreminders en kaarten om het gesprek over hygiëne aan te gaan. Hier kan de praktijk zelf op een praktische manier mee aan de slag. De onderwerpen van deze implementatiegidsen zijn onder andere: handhygiëne, persoonlijke hygiëne, reiniging en desinfectie.


Wat levert het uw huisartsenpraktijk op?

  • U ontvangt kosteloos een maatwerk adviesrapport van een deskundige op het gebied van infectiepreventie. Dit rapport kunt u bijvoorbeeld gebruiken ter voorbereiding op een praktijkaccreditatie van de NPA of HAZO24.
  • De implementatiegidsen kunnen u helpen om bepaalde onderdelen op infectiepreventie / hygiëne gebied te verbeteren.
  • Tijdens de gehele implementatie mag u kosteloos advies vragen aan een van onze deskundige infectiepreventie.
  • In overleg kan de deskundige die de audit afneemt de resultaten van de audit meteen terugkoppelen aan de medewerkers in bijvoorbeeld een koffie- of lunchpauze.

Wat vragen wij?
– Een dagdeel (4 uur) waarop de deskundige infectiepreventie mee mag kijken met de werkprocessen in uw huisartsenpraktijk.
– Een kwartier tijd van 1 medewerker als voorbespreking op de audit.
– De huisartsenpraktijk is zelf verantwoordelijk voor het implementeren van eventuele verbeterpunten, wij adviseren hiervoor een medewerker verantwoordelijk voor te maken. Deze medewerker kan gedurende het traject kosteloos advies vragen aan een deskundige.

Werkt u in een huisartsenpraktijk in de provincie Brabant of Gelderland?

Meld uw praktijk nu aan! Stuur een mail met de praktijkgegevens naar: a.breeman@ggdwestbrabant.nl of bel: 0621581938.

De eerste 30 praktijken mogen kosteloos deelnemen aan dit project!

 

 

Enquire now

If you want to get a free consultation without any obligations, fill in the form below and we'll get in touch with you.