20 mei 2022 – Symposium Whole Genome Sequencing en Infectiepreventie

Sinds jaar en dag werken de microbiologische laboratoria en afdelingen Infectiepreventie samen aan een goed en effectief infectiepreventiebeleid in zorginstellingen. Op basis van resultaten uit het laboratorium kunnen uitbraken gedetecteerd worden, kan surveillance worden uitgevoerd en kunnen, waar nodig, de juiste isolatiemaatregelen worden ingezet door de afdeling Infectiepreventie.
Whole genome sequencing is een techniek waarmee de complete DNA of RNA-sequentie van een organisme in kaart wordt gebracht. Met de komst van WGS is de wereld van de (traditionele) microbiologie enorm aan het veranderen. De laatste jaren worden steeds meer studies gepubliceerd over de toepassing van WGS bij typeren, nader onderzoeken van transmissie ketens en uitbraak management – waarbij dus ook afdelingen infectiepreventie te maken krijgen met nieuwe informatievormen en uitdagingen. Tijdens dit symposium willen we jullie graag meenemen in de wereld van WGS en dan met name in wat WGS kan bijdragen aan goede infectiepreventie en veilige zorg.

Dus:

  • Voor de medewerkers van de laboratoria: ben je geïnteresseerd in WGS en/of ben je ook benieuwd naar wat de afdeling infectiepreventie nu allemaal doet met de informatie uit het laboratorium?
  • Voor de infectiepreventie medewerkers en alle andere geïnteresseerden: wil je meer achtergrondinformatie over WGS en ben je benieuwd wat je er mee kunt in de praktijk?

Indien ‘ja’ op een van deze bovenstaande vragen: schrijf je dan nu in voor deze interessante dag waarin dit allemaal besproken gaat worden!

Vrijdag 20 mei 2022   9:30u – 17:00u   Van der Valk hotel Tilburg

Inschrijven: https://forms.gle/Lht259ZTjYF1T6TG9

Let op: er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen, dus schrijf je snel in. We hopen veel collega’s uit het land op vrijdag 20 mei a.s. te mogen ontmoeten!

Enquire now

If you want to get a free consultation without any obligations, fill in the form below and we'll get in touch with you.