11 november 2021- Webinar antibiotica allergie, diagnostiek, registratie en opschonen

Hoe pak je het opschonen van antibiotica allergie registraties aan? Drie stappen om de medicatieveiligheid voor patiënten te waarborgen.

Bijna dagelijks hebben zorgverleners te maken met het kiezen van een tweede keus antibioticum, vanwege een melding van een antibiotica allergie in het systeem. In het vorige Webinar hebben we besproken dat dit in 90-95% van de gevallen niet terecht is. Maar hoe kan er dan worden bewezen of het wel of niet om een allergie gaat? De juiste diagnostiek en interpretatie hiervan is uitermate belangrijk en zullen we in dit Webinar bespreken.

Een zeker zo belangrijk onderdeel is het opschonen van huidige al bestaande registraties. Tijdens dit onderdeel zullen we ingaan hoe men in de huisartsenpraktijk en in de kliniek, met een simpel en praktisch stappenplan bestaande registraties kan uitspoelen en door enkele korte vragen kan beoordelen. Doel is om daarmee die registraties die geen allergie betreft te verwijderen, maar ook die registraties waarbij wel vast staat dat het een allergie betreft compleet te maken en zo de medicatieveiligheid voor patiënten te waarborgen.

Dagvoorzitter Dr. Frans Stals zal op 11 november meerdere tafelgasten ontvangen waaronder; Drs Ellen Hamers, Dr. Eefje de Bont en Dr. Chris Nieuwhof.

Het webinar start om 17:30 en zal eindigen om 19:30 uur. Meer informatie en inschrijven kan HIER
Accreditatie is aangevraagd bij de volgende beroepsverenigingen: ABAN-ZA-OA-VSR-NAPA

Enquire now

If you want to get a free consultation without any obligations, fill in the form below and we'll get in touch with you.